Der Verein    -   Ο Σύλλογος

Der Kretische Verein München und Umgebung e.V. wurde 1965 gegründet.

Seine Ziele und Bestrebungen sind folgende:

1.    Die soziale Vereinigung seiner Mitglieder und vor allem der griechischen Bevölkerung Münchens und Umgebung.

2.    Die Beibehaltung kretischer, speziell griechischer Tradition und das Aufzeigen griechischer und kretischer Kultur.

3.    Förderung deutsch - griechischer Beziehungen.

4.    Theateraufführungen.

5.    Seminare zur politischen und kulturellen Geschichte Kretas.

6.    Studienreisen.

7.    Tanzveranstaltungen.

Unser Verein ist Mitglied des PANKRETISCEN VERBANDES IN EUROPA

Ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου και Περιχώρων ιδρύθηκε το 1965.

Οι σκοποί του συλλόγου  ειναι οι εξείς:

1.    Η Κοινωνική και πολιτιστική οργάνωση των μελών και γενικά του Ελληνισμού του Μονάχου και περιχώρων.

2.    Η διατήρηση της Κρητικής και γενικά Ελληνικής κληρονομιάς και η προβολή της Ελληνικής και Κρητικής κουλτούρας.

3.    Η ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ Ελληνικού και Γερμανικού λαού.

4.    Θεατρικές παραστάσεις.

5.    Σεμινάρια για την πολιτιστική και πολιτική ιστορία της Κρήτης.

6.    Εκπαιδευτικές εκδρομές.

7.    Χοροεσπερίδες.

Ο Σύλλογος μας είναι ενεργό μέλος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου προχώρησε στην έκδοση αφιερώματος για την 50χρονη λειτουργία και δράση του στο Μόναχο και στην Γερμανία που συμπληρώθηκε το 2015.

Το έντυπο, που αριθμεί πάνω από 100 σελίδες, περιέχει φωτογραφίες, ντοκουμέντα αρχείου, ιστορικές αναφορές, χαιρετισμούς έγινε σε συνεργασία με το περιοδικό ΔΟΡΥΦΟΡΟ.
Η τιμή του εντύπου ανέρχεται σε 8 € και τα χρήματα όλα πάνε στο ταμείο του συλλόγου.

Για τυχόν παραγγελίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του ΔΣ - στο σημείο  Kontakt επικοινωνία